Ook fulltime werkende vrouwen doen grotendeels het huishouden

Wetenschap
vrijdag, 26 juli 2019 om 13:14
hh 57726469
Een man die de wc poetst, het is nog altijd meer een zeldzaamheid dan je zou denken. Vrouwen, of ze nu fulltime werken of niet, doen nog steeds het grootste deel van het huishouden, blijkt uit een nieuwe studie.
Volgens de analyse van University College London (UCL) 'blijven genderrollen sterk' als het gaat om huishoudelijke taken. De studie verscheen in vakblad Work, Employment and Society.
De onderzoekers bestudeerden data van meer dan 8.500 heteroseksuele koppels. Ze ontdekten dat vrouwen ongeveer 16 uur per week met het huishouden bezig zijn, mannen eerder 6 uur. Bij 93 procent van de koppels deden vrouwen de overgrote meerderheid van de huishoudelijke verplichtingen.
Als man en vrouw allebei fulltime werkten, besteedden vrouwen vijf keer vaker dan mannen minstens 20 uur per week aan het huishouden. De onderzoekers concludeerden dat 'gendergelijkheid in werkverdeling onder moderne Britse koppels zeldzaam is'. "De normen over dat de vrouw het huishouden hoort te doen, zijn nog altijd sterk," klinkt het.
Bron(nen): The Independent