Blurred Lines populairste hit van 2013

AMSTERDAM - Blurred Lines is de populairste single van 2013. Het nummer van Robin Thicke staat bovenaan de Mega Top 50, laat 3FM dinsdag weten.

Blurred Lines stond vijf weken lang op de hoogste positie van de Mega Top 50. Het is het meest gedraaide nummer op de radio van afgelopen jaar. Ook werd geen enkel ander lied zo vaak gedownload en gestreamd.

Dit jaar is de lijst voor het eerst samengesteld op basis van absolute aantallen in plaats van het eerder gehanteerde puntensysteem. Voor deze lijst zijn ook gegevens van Spotify meegenomen. ''Deze jaarlijst maakt duidelijk dat muziekliefhebbers hun favoriete liedjes tegenwoordig liever streamen dan downloaden'', aldus Mega Top 50-presentator Bart Arens.

Mag niet ontbreken

''Blurred Lines is bijna 100 keer vaker geluisterd via Spotify dan dat het nummer officieel gedownload is. Ik ben blij dat we een jaar geleden al begonnen zijn met het meenemen van streams bij het samenstellen van de Mega Top 50. Nu wordt definitief duidelijk dat dit soort gegevens in een hedendaagse hitlijst niet mogen ontbreken'', besluit de 3FM-dj.

Op de tweede plek staan Avicii en Aloe Blacc met Wake Me Up. Get Lucky van Daft Punk en Pharrell Williams eindigt op de derde plaats.