Eva Jinek mogelijk op plek Pauw & Witteman

De KRO-NCRV wil graag dat Eva Jinek de plek overneemt van Pauw & Witteman. De omroep praat daar al een tijdje over met zendermanager Marcel Peek van Nederland 1. Jineks latenighttalkshow zou in januari moeten beginnen.

"Het is geen geheim dat wij met Eva Jinek grootse plannen hebben: in het uiteindelijke voorstel dat wij bij de NPO in zullen dienen, speelt zij dan ook uiteraard een grote rol", liet mediadirecteur Taco Rijssemus weten aan de Volkskrant. Sowieso wil hij graag een einde maken aan de hegemonie van de VARA wat dagelijkse talkshows betreft. "Het kan en mag niet langer zo zijn dat de opinieprogrammering door één publieke omroep wordt gedomineerd", zei hij twee jaar geleden al.

Het is echter nog allesbehalve zeker dat de wens van de KRO-NCRV gehonoreerd wordt. Alle omroepen mogen een plan indienen voor de latenightprogrammering vanaf 1 januari. Hoewel Pauw & Witteman eind volgende maand al stopt, krijgt Jeroen Pauw in het najaar nog een aantal maanden zijn eigen praatprogramma. Het is echter onwaarschijnlijk dat Jinek zich in 2015 bij hem voegt, aldus Rijssemus. "We hebben niet de ambitie om een 'Pauw & Witteman 2' te maken. Een Pauw & Jinek is dus niet heel aannemelijk.''