The Voice-kandidaat Nienke was slachtoffer: “Je zegt niets omdat je contract moet ondertekenen”

Nienke Wijnhoven (23) is een van de kandidaten van The Voice die nu naar buiten treedt met aantijgingen van seksueel wangedrag door Jeroen Rietbergen. In de Telegraaf vertelt de jonge zangeres, die derde werd in de editie van 2018, hoe slinks Rietbergen te werk ging.

"Het eerste wat ik dacht toen zaterdag het nieuws over The Voice naar buiten kwam? Wat een zooi, dat heb ik ook meegemaakt”, zegt Nienke uit Horst, die gisteravond ook haar verhaal deed bij Beau. "Maar ja, je zegt niets omdat je bij deelname een contract moet ondertekenen waarin staat dat je je niet negatief over het programma mag uitlaten. Daarbij heeft mijn huidige vriend jaren als arrangeur voor The Voice gewerkt waarbij Jeroen Rietbergen zijn directe contactpersoon was, waardoor ik bang was dat hij misschien zijn baan kwijt zou raken als ik uit de school zou klappen over Jeroens handelen.”

Rietbergen kwam aan haar telefoonnummer door een foto van haar te maken en aan te bieden om die door te appen. Daarna begon hij meer berichtjes te sturen en nodigde hij haar uit om naar een concert te komen waarbij hij muzikant was. Aanvankelijk zocht ze er niets achter. "Omdat het zo’n charmante man was en ik wist dat hij getrouwd was met Linda de Mol. Dus dan bagatelliseer je dat. Dat zal hij wel niet zo bedoelen. En iedere vrouw vindt het leuk om complimentjes te krijgen, toch? Maar hij bleef aanhouden. Ik kreeg vragen als 'wat ben je aan het doen' en dan gebeurt er iets waardoor je zo’n freeze-moment krijgt van: what the fuck was dat?”

Bij Beau vertelt ze dat Rietbergen haar mee naar boven nam om naar een studio te gaan om muziek te maken. Daar was echter geen studio. In plaats daarvan begon hij haar aan te raken. Ermee naar buiten treden durfde ze niet. "Je hebt het niet over een akkefietje met de man van de bloemenwinkel om de hoek waar je in dat geval tegenop moet boksen, maar over de almachtige familie De Mol in showbizzland.”

Bron(nen):   De Telegraaf