Albert Verlinde neemt beschuldiging Humberto terug: ‘Misverstand’

Albert Verlinde beschuldigde Humberto Tan zondag van grensoverschrijdend gedrag en het versturen van ongepaste appjes. Hij neemt zijn opmerkingen nu terug, maar Humberto heeft al laten weten verder te gaan met de aangifte.

Albert Verlinde suggereerde dat Humberto Tan vrouwen lastigviel. Volgens Verlinde zouden medewerkers bij RTL Late Night vertrokken zijn, omdat 'het meer op een datingshow leek'. 'Pure smaad', aldus Tan, die naar de rechter stapt.

Verlinde krabbelt nu terug. Het zou 'één groot misverstand' zijn. Er was geen sprake van ongepaste appjes. En hij wilde beslist niet de suggestie wekken dat Tan 'ongewenst gedrag' zou vertonen. Verlinde zou niet gesnapt hebben dat de timing onhandig was, waardoor het leek alsof hij Humberto op één hoop gooide met het misbruikschandaal bij The Voice. "Dat is natuurlijk absoluut niet het geval. Het is niet grensoverschrijdend en het heeft niets te maken met machtsmisbruik of minderjarigen.”

Het leek een poging van Albert Verlinde om de aandacht af te leiden van The Voice en John de Mol door te stellen dat het probleem veel breder speelt. Het kwam de roddelverslaggever op veel kritiek te staan van zowel BN'ers als experts. "Best wel zwak," noemde advocate Meike Lubbers de actie van Verlinde gisteren bij Beau.