John van den Heuvel: ‘Ali B en Marco Borsato mogelijk jaren de cel in’

Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. zijn officieel als verdachten aangemerkt in de misbruikzaak rondom The Voice of Holland. Het is daarmee waarschijnlijk dat een rechter zich uiteindelijk over hun zaken zal gaan buigen. Dat is voor hen ‘geen prettig vooruitzicht’, zegt misdaadjournalist John van den Heuvel in De Telegraaf.

Gezien de ernst van de beschuldigingen is zeker voor Ali B. de kans klein dat de zaak buiten de rechtszaak kan worden geschikt. Hij wordt namelijk verdacht van verkrachting. Als Borsato echt wordt vervolgd voor ontucht met minderjarigen zal ook dat tot een rechtszaak leiden, denkt Van den Heuvel, met alle media-aandacht van dien.

“Borsato zou zich hebben vergrepen aan een toen vijftienjarig meisje. Op betasten en seksueel binnendringen (niet met een geslachtsdeel), waar Borsato van wordt beticht, staat een gevangenisstraf tussen de twaalf en zesendertig maanden. Als uitsluitend betasten wordt bewezen, dan geldt een straf tussen de drie en twaalf maanden.”

B. wordt verdacht van verkrachting. "Daar staan in de regel straffen op tussen de drie en tien jaar.”

Bron(nen):   De Telegraaf