Heleen van Royen neemt het op voor Johan Derksen: “Met drank en een seksmood wordt het vaak rommelig”

Sponsors beëindigen de samenwerking, zijn tournee gaat niet door en zelfs Talpa lijkt genoeg te hebben van Johan Derksen. Maar Heleen van Royen niet. Zij nam het bij HLF8 voor hem op.

Derksen, die een bewusteloze vrouw wel of niet gepenetreerd heeft met een kaars, ligt zwaar onder vuur. Bij HLF8, nu gepresenteerd door Leonie ter Braak, zaten ter duiding van de zaak voornamelijk vrouwen aan tafel, onder wie de schrijfsters Susan Smit en Heleen van Royen, die het erg oneens waren met elkaar.

Van Royen vertelde over een anekdote uit haar eigen jeugd: samen met haar zus voerde ze de buurjongen dronken met Cointreau. "We vonden hem beiden aantrekkelijk." Wat er verder gebeurd is, vertelt ze er niet bij. "We waren onder de 20."

Susan Smit kan er niet om lachen en vindt het geen goede vergelijking. Van Royen heeft toch niemand verkracht? Die laatste wordt steeds feller en reageert: "Als er drank en mannen en vrouwen in het spel zijn, die in een seksmood zijn, dan wordt het heel vaak rommelig."

Nog bozer wordt ze als het gaat over het OM dat de zaak gaat onderzoeken. "Ik vind dat een klap in het gezicht van vrouwen die wel aangifte hebben gedaan en al heel lang zitten te wachten op de behandeling van hun zaak. Echte zedenzaken, echte vrouwen, die echt aangifte hebben gedaan. Niet een of ander kroeg-, borrelverhaal van vijftig jaar geleden. OM, ga je met de zaken van nu bezig houden.”