Mick Jagger gaat door tot hij erbij neervalt

Mick Jagger is de 70 ruim gepasseerd, maar van ophouden wil de frontman van de Rolling Stones nog altijd niets weten. "Ik ga in de zomer en herfst weer volop toeren. Wanneer ik zal stoppen, weet ik echt niet. Ik ben van plan om gewoon te blijven gaan."

Wat dat betreft neemt Jagger een voorbeeld aan James Brown. "Ik vind het heel belangrijk om bij elk optreden er voor de volle 100 procent voor te gaan", zegt de zanger in een interview met het AD. "Ik moét wel fit blijven. James Brown deed op het einde ook nog altijd zijn splits. Die man kreeg het op zijn oude dag toch maar mooi allemaal voor elkaar. Ik blijf in elk geval doorgaan totdat ik erbij neerval."

Jagger verklaart het succes van de Stones de afegelopen decennia op twee manieren. De eerste is zijn sexappeal. "Ik weet niet waar ik dat vandaan heb, het zal vast wel aangeboren zijn. Ik denk niet dat je zoiets kunt leren."

Daarnaast is het belangrijk - en dat is wel aan te leren - om te weten hoe je het publiek moet inpakken en hoe je de sfeer op gang brengt. "Als ze luid en enthousiast zijn, dan weet je dat het een goede show wordt. Het gebeurt wel eens dat ze wat moeilijk op gang komen, maar dat heeft dan meestal te maken met het feit dat ze niet genoeg gedronken hebben. In Noorwegen is het bijvoorbeeld verboden om tijdens concerten te drinken, dus dan moet je in het begin extra hard je best doen."