DJ Mattie Valk blijkt niet de vader van tweeling

Qmusic-dj Mattie Valk is niet de biologische vader van de veel te vroeg geboren tweeling die zijn vriendin Kirsten eind maart op de wereld zette. De twee zijn daarom uit elkaar gegaan. Dat staat in een brief die Mattie's collega Wietze de Jager maandagochtend op de zender voorlas.

Mattie schrijft dat 'vooral ongeloof de boventoon' voert. "Iets wat ik op het moment van schrijven nog steeds niet lijk te beseffen. Ik ben in de war", zegt hij. De dj heeft daarom tijd voor zichzelf genomen. "Het liefst had ik ervoor gekozen om dit op mijn eigen tijd, onder de radar, met alle betrokkenen vorm te geven. Echter de situatie bleek onhoudbaar. Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen."

De dj wil zijn luisteraars vragen geen verwijten te maken of zijn inmiddels ex-vriendin te veroordelen. "Dat doe ik zelf ook niet. Deze situatie kent alleen maar verliezers, en van alle emoties brengt boos zijn je altijd het minst ver", aldus Mattie. "Dit met Kirsten op een vredige manier en als volwassen mensen oplossen geeft me nu de meeste kracht en houvast."

De tweeling, die de namen Vesper en Bo hebben gekregen, kwamen na een zwangerschap van bijna 26 weken ter wereld. Ondanks de vroege geboorte, gaat het naar omstandigheden goed met de meisjes.