Rudolph van Veen: “Als ik zie dat mensen het opeten en nog eens opscheppen. Daar word ik gelukkig van. “

“Als ik zie dat mensen het opeten en nog eens opscheppen. Daar word ik gelukkig van. Zoals mijn vader en zusje vroeger ‘mmm’ zeiden als mijn moeder de deksel van de pan haalde. Dát is het allergrootste applaus.” Rudolf van Veen houdt, blijkt in het AD, echt heel erg van bakken en koken
” Ik ben niet iemand die zegt: weet je wel wie ik ben? Ik ben gek op bakken – baksels zijn een manifestatie van feest. Ik pleit ervoor dat je taart zélf maakt in plaats van ergens te kopen. Dan ben je bewuster van wat je binnenkrijgt aan suiker en vet. Als je dan nog een halve cake eet, weet je echt wel waar je mee bezig bent.”
,,Voor kleurstoffen is dat anders, dat is puur gif. Ik heb vaak een theelepel kleurstof voor de ogen van een bakker gehouden: ‘Zou je dit jouw kinderen voeren?’ Dan schrikken ze allemaal. Een grof schandaal.

“Koken is een mooie manier van delen en uiteindelijk eten mensen het op. Dat heb ik altijd zo’n magie gevonden. Alles wat mevrouw Jansen eet, wordt mevrouw Jansen. Oftewel: je bent wat je eet. Het is ook intiem, op een mooie manier. Het verdwijnt ín jou. Die wetenschap, dat ik iets maak dat mensen straks – plastisch gezegd – in zichzelf stoppen, dat is heel bijzonder.”
Lees hier het hele lieve interview