Milika Peterzon laat hond uit met helm op

Milika Peterzon vindt het lastig dat ze veel minder kan dan vroeger. “Het is verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd”, zegt de 55-jarige oud-presentatrice, die in september 2014 werd getroffen door een zware hersenbloeding, in De Telegraaf. “Daar voel ik me af en toe ook ongelukkig mee, want mijn leven is zó anders geworden.”

Milika hield een hersenbeschadiging over aan de zware beroerte, waardoor ze “op links niet alles ziet”. Ook had ze een epileptische aanval. “Ik wist niet dat je epilepsie kon ontwikkelen na een hersenbloeding.” Begin dit jaar kreeg Milika een aanval terwijl ze met haar hond aan het wandelen was. “Ik weet van die hele aanval niets meer. Ik lag ineens met mijn hoofd in het zand en mijn zonnebril zat verfrommeld op mijn hoofd.”

Sindsdien slikt de oud-presentatrice van Hart van Nederland medicijnen. “Gelukkig heb ik daarna geen nieuwe aanval meer gehad.”

Omdat het risico bestaat dat Milika nogmaals een epileptische aanval krijgt, treft ze voorzorgsmaatregelen. “Het enge ervan is dat je gewoon omvalt en je jezelf niet tegenhoudt. Je knalt gewoon op de grond. Daarom loop ik nu met een fietshelm op, als ik mijn hond uitlaat. Als ik nog een keer val en er ligt een steen, dan is dat niet fijn voor mijn gebutste hoofd.”