Badr Hari belazert ook zijn advocate

Beroemd
door anpzaterdag, 19 september 2015 om 20:54
1442689695
Bénédicte Ficq is opgestapt als advocaat van Badr Hari, de kickbokser die van diverse mishandelingen wordt verdacht. Het kantoor van Ficq meldde zaterdagavond dat de raadsvrouw "om haar moverende redenen de verdediging van de heer Badr Hari heeft neergelegd´´.
Een dag eerder, op vrijdag, verdedigde Ficq Hari nog voor het gerechtshof in Amsterdam. Daar stond Hari in hoger beroep terecht voor de mishandelingen van onder anderen Koen Everink tijdens Sensation White in 2012. Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar cel tegen Hari. Ficq wist het hof ervan te overtuigen haar cliënt de uitspraak in vrijheid af te laten wachten. Een van haar argumenten was dat Hari dit weekeinde in Marokko moest komen opdraven voor een vechtsportgala.
Volgens De Telegraaf bleek kort nadat het hof had gezegd dat Hari op vrije voeten mocht blijven, dat Badr had afgezegd voor het gala. "Hari heeft het gerechtshof en mogelijk ook zijn eigen advocaat misleid om te voorkomen dat hij opnieuw achter de tralies belandt.''