Verdachte Thalys geen terroristische testosterombom, maar een verward kind

Samenleving
door anp
zaterdag, 19 september 2015 om 17:40
verdachte thalys vermoedelijk zwartrijder1442677933
De verdachte die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van de Thalys op het Centraal Station in Rotterdam is een 16-jarige jongen die vermoedelijk als zwartrijder naar Frankrijk wilde. Het onderzoek loopt nog maar er is tot nu toe geen enkele aanwijzing dat hij een misdrijf wilde plegen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.
De jongen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het vaststellen van de identiteit kost tijd omdat hij geen legitimatie bij zich had, aldus de politie. Ook is hij verward en moet hij worden gehoord met behulp van een tolk. Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, wordt ook bekeken welke hulp de jongen nodig heeft.
Het station werd ontruimd nadat de jongen de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. Hij bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.