Bert van Leeuwen reed als een idioot, maar het was nep

Beroemd
vrijdag, 30 augustus 2019 om 12:32
welingelichtekringen header 1
De gewoonlijk zo keurige EO-presentator Bert van Leeuwen ging gisteren het hele internet over met een filmpje waarin te zien was hoe hij in een dure Jaguar te hard reed, rechts inhaalde en parkeerde op een plaats waar dat niet mocht. Het bleek een stunt.
En niet eens voor zijn eigen nieuwe programma over mannen met een midlife-crisis maar voor de show Make Holland Great Again dat voor de aankomende aflevering hufterig rijgedrag aan de kaak wil stellen. Meteen al na het verschijnen van de video geloofden veel mensen niet dat de beelden echt waren, toch waren de reacties niet mals.
Bert van Leeuwen is daar erg van geschrokken, maar begrijpt de woede wel. "Vanochtend op weg naar mijn werk in Hilversum heb ik zeker drie keer soortgelijk gedrag gezien en ik stoor me er ook aan. Maar hoe hard ik na dat filmpje werd afgebrand, is niet normaal. Ik wilde echt toeroepen: ‘het is niet echt’, maar ik had met de makers afgesproken om nog even geen toelichting te geven.’’
Alle auto's die Bert afsnijdt in de video zijn allemaal van medewerkers van het programma. Hij heeft dus niemand echt schade berokkend. De presentator legt uit: "Ik werd benaderd door de makers van het programma, die waren op zoek naar iemand met een vrij vriendelijk imago, die in dat filmpje wilde figureren. Ik vond dat wel een grappig idee. Ik ben juist ouwelullig in mijn rijgedrag’’.
Bron(nen): AD