Amerikaan vrijgelaten die 36 jaar gevangen zat voor stelen 50 dollar

Samenleving
vrijdag, 30 augustus 2019 om 12:11
welingelichtekringen header 1
Een man uit Alabama kreeg op zijn 22ste levenslang voor het stelen van 50,75 dollar uit een bakkerij. Nu, 36 jaar later, komt hij vervroegd vrij.
Alvin Kennard is het slachtoffer van een oude wet in de staat Alabama, die bekend staat als de 'three strikes law'. Hij was eerder veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk voor drie inbraken in 1979. De diefstal uit de bakkerij was destijds de druppel voor de rechter, die de wet streng toepaste.
HuilenVrienden en familie hieven emotioneel hun armen in de lucht nadat rechter David Carpenter woensdag de gevangene vrij sprak. De inmiddels 58-jarige Kennard kwam geboeid en in gevangeniskleding binnen en ging als vrij man weer naar buiten na 36 jaar lang opgesloten te hebben gezeten. "We moesten allemaal huilen," vertelt zijn nichtje Patricia Jones aan WBRC. "We hebben het er al 20 jaar over hoe het zou zijn als hij vrijkomt."
Honderden nog gevangenKennards advocaat, Carla Crowder, die zijn zaak kreeg toegewezen nadat een medelevende rechter hem opmerkte, zegt dat er honderden gevangenen zijn die eveneens slachtoffer zijn van de oude wet. "Het is ongelooflijk onrechtvaardig en oneerlijk dat honderden mensen in Alabama levenslang gevangen zitten voor niet gewelddadige misdaden."
Bron(nen): The Guardian