Boudewijn de Groot maakt sterk protestlied over de klimaatcrisis: 'De aarde is een beetje dom'

Beroemd
zaterdag, 05 november 2022 om 11:33
anp 86769520
Boudewijn de Groot, de protestzanger van weleer, maakt nog steeds muziek. Sterker nog, er is net een nieuw album uit, Windveren, met daarop de single Aarde.
"De componist van dat lied, Christon Kloosterboer, zei tegen me: ‘Ik vind het zo jammer dat jij nooit meer protestsongs schrijft. Zullen we er samen een maken?" vertelt de 78-jarige zanger over het ontstaan van het lied tegen de Volkskrant.
En dus klom hij in de pen en schreef: 'Want de aarde is een beetje dom, die kan alleen maar draaien, ze heeft geen weet van achterklap en ritselen en graaien.'
Boudewijn de Groot treedt niet meer op. Daarover zegt hij: "Het was een steeds verder toenemende gespannenheid, vooral voor de eerste optredens van een reeks. Misschien is het de ouderdom. Daar komt bij dat ik een ontzettende hekel aan repeteren heb. En ook aan het urenlange wachten in wéér een kleedkamer. Ik zag er steeds meer tegen op."
Dat wil niet zeggen dat De Groot geen muziek meer maakt. Windveren is de tweede plaat in nauwelijks zes weken tijd. Eind september kwam er nog een kinderalbum uit van hem en Jaco van der Steen, getiteld Soms als ik een vlinder zie.