Gerard, Coen en Domien in Glazen Huis

Beroemd
door anpdinsdag, 11 november 2014 om 14:32
gerard coen en domien in glazen huis1415712977
Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren zijn de 3FM-dj's die zich dit jaar in de week voor kerst laten opsluiten in het Glazen Huis voor Serious Request. De doorzichtige studio staat deze keer van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Haarlem. De jaarlijkse goededoelenactie van 3FM en het Rode Kruis vraagt ditmaal aandacht en geld voor vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.
Voor de elfde keer brengen drie dj's van het radiostation de zeven dagen voor kerst door in de mobiele studio om geld in te zamelen voor een stille ramp. De dj's eten niets en maken non-stop live radio voor het goede doel. Luisteraars kunnen tegen betaling plaatjes aanvragen en geld bieden op veilingitems.
Domien Verschuuren is het groentje in het Glazen Huis dit jaar. Hij beleeft in Haarlem zijn eerste keer Serious Request vanuit het huis. Coen Swijnenberg zat vier keer eerder een week lang in de mobiele studio. Voor Gerard Ekdom is het de achtste keer dat hij zich laat opsluiten voor het goede doel. Hij evenaart daarmee recordhouder Giel Beelen, die ook acht keer moest vasten voor de actie.
Recordbedrag
Giel Beelen liet eerder al weten dit jaar niet in het huis te willen. Hij zet zich buiten de studio in voor Serious Request in zijn thuisstad Haarlem.
Vorig jaar haalden Paul Rabbering, Giel Beelen en Coen Swijnenberg vanuit het Glazen Huis in Leeuwarden een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro binnen voor de bestrijding van kindersterfte door diarree.