Kensington grote winnaar 3FM Awards

Beroemd
door anp
maandag, 28 maart 2016 om 21:57
kensington grote winnaar 3fm awards1459195479
Kensington heeft maandag de meeste 3FM Awards in de wacht gesleept. De band mocht in thuisstad Utrecht drie beeldjes ophalen. Met vier nominaties was Kensington ook de grootste kanshebber.
Kensington werd door de luisteraars van 3FM beloond met de awards voor beste artiest rock, beste live act en beste band. Kensington wist alleen zijn nominatie voor beste single niet te verzilveren. Met het nummer Heading Up High, een samenwerking met Armin van Buuren, maakten de mannen kans op die prijs. Het beeldje ging naar Ronnie Flex & Lil' Kleine, die met hun Drank & drugs een monsterhit scoorden.
Dotan, die in de race was voor drie 3FM Awards, wist maar één nominatie te verzilveren. Hij kreeg het beeldje voor beste zanger. Beste zangeres werd Miss Montreal. Beiden maakten ook kans op de award voor beste artiest pop, maar met die prijs ging Racoon aan de haal.
Beste album
Ook De Staat wist maar één nominatie te verzilveren. De Nijmeegse rockband, die net als Dotan drie keer was genomineerd, leverde volgens de 3FM-luisteraars het beste album af, O. Typhoon, die ook goed was voor drie nominaties, kreeg de 3FM Award voor beste artiest hiphop.
The Brahms kreeg de prijs voor beste artiest alternative. De Utrechtse band maakte ook kans op de 3FM Serious Talent Award, maar die ging eerder op de avond al naar Lucas Hamming. Armin van Buuren was maandag de eerste winnaar van de 3FM Awards. Hij kreeg onderweg naar Dublin te horen dat hij de onderscheiding voor beste artiest dance heeft gewonnen.