Keuringsdienst van Waarde maakt desinfectiespray van aardappelen

Beroemd
door anp
woensdag, 29 april 2020 om 8:27
keuringsdienst van waarde maakt desinfectiespray van aardappelen1588141938
Televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde is in de komende aflevering gewijd aan het coronavirus. De Keuringsdienst maakt van aardappelen ontsmettingsmiddel om uit te delen aan hulpverleners. Aanleiding hiervoor is het feit dat veel boeren door de uitbraak van het virus te kampen hebben met overschotten van groenten en fruit en blijven zitten met hun producten.
In deze aflevering spreekt de Keuringsdienst een boer die een miljoen kilo frietaardappelen niet verkocht krijgt. Het proces om dat middel te maken blijkt ingewikkelder dan gedacht, maar met behulp van deskundigen komt het alsnog goed.
Presentatrice Marijn Frank dook in het productieproces. Ze was blij dat overtollige aardappels toch een nuttige bestemming kregen: "Het viel voor de brouwer nog niet mee om van aardappels alcohol te maken, de hele machinerie liep vast waardoor ze tot diep in de nacht bezig waren, het was natuurlijk ook de eerste keer dat ze het deden. Door hun doorzettingsvermogen is het toch gelukt om de alcohol te verkrijgen en te bottelen. Heel fijn dat we van deze aardappels die anders doorgedraaid moesten worden, desinfectiespray hebben kunnen maken."