Peter Pannekoek vindt ochtendoptredens 'een hel'

Beroemd
door anp
zondag, 12 december 2021 om 9:26
peter pannekoek vindt ochtendoptredens een hel1639298477
Peter Pannekoek moet nog erg wennen aan het feit dat hij door corona nu overdag moet optreden. De cabaretier deed zaterdag zelfs in de ochtend een show en dat doet hij liever niet, vertelde hij in het NPO Radio 1-programma Met het Oog op Morgen.
"Zodra je het toneel op gaat is het eigenlijk best wel leuk maar daarvoor vind ik het een hel. Ik ben een nachtmens", legde Pannekoek uit. "Ik heb ooit, toen ik jong was, besloten: ik wil een baan waarbij ik niet vroeg op hoef te staan en geen pak aan hoef. En ik sta nu vroeg op én ik heb een pak aan omdat het de oudejaarsconference is. Dus het is eigenlijk volledig mislukt in m'n dromen."
Pannekoek maakt dit jaar voor de NPO de oudejaarsconference. Daar hoort een pak bij, stelde hij. "Ik vind dat je bij de oudejaarsconference niet in een spijkerbroek en shirt op kan komen."
De opnames voor de show worden binnenkort gemaakt in Carré in Amsterdam. Eigenlijk zou dat in de Stadsschouwburg in Groningen gebeuren maar vanwege de huidige coronamaatregelen is uitgeweken naar de hoofdstad omdat er meer mensen passen in Carré. Ook de opnames zullen 's middags zijn. "Maar ik ga suggereren dat het in de avond is", aldus Pannekoek.