Dr. Marcel Levi begrijpt niet waarom De Jonge c.s. weer 'hopeloos falen'

Opinie
zondag, 12 december 2021 om 8:02
collage 33
"Opnieuw is Nederland het allertraagste jongetje van de klas met het uitrollen van boostervaccinaties tegen coronavirus. Hoe is het in de hemelsnaam mogelijk dat ons land met een goed georganiseerde gezondheidszorg vol vaccins ver van het lijstje van landen met boosterprikken bungelt en Turkije, Uruguay en de Dominicaanse Republiek al twintig keer zo veel van die vaccinaties per duizend inwoners hebben?", schrijft Marcel Levi, bekend als directeur van enkele Londense ziekenhuizen in Het Parool. "Het gaat ook niet om een ​​kleinigheidje. Een groep ouderen en kwetsbare mensen blijkt na een dik half jaar minder effect te hebben van de aanvankelijke vaccinatie en we weten inmiddels een boostervaccinatie hen volledige bescherming biedt tegen ernstige ziekte. Dat zal een snel en gunstig effect hebben op de huidige coronapiek in ziekenhuizen. Maar desondanks is die campagne opnieuw niet vooruit te branden."
Levi is ook boos dat De Jonge en de zijne anderen de schuld geven van hun onvermogen. "De ­minister wist niet hoe snel hij de ­Gezondheidsraad de schuld moest geven van een te laat ­v­erschenen advies, maar werd al snel pijnlijk gecorrigeerd toen bleek dat die raad al in september had geadviseerd de voor­bereidingen voor de boosters te starten."
"Je hebt toch waarachtig geen parlementaire enquête nodig om tot de conclusie te komen dat de verantwoordelijke ­beleidsmakers en uitvoerders wederom hopeloos falen?"
Bron(nen): Het Parool