'Sean Penn werkt aan Khashoggi-docu'

Beroemd
door anp
donderdag, 06 december 2018 om 5:08
sean penn werkt aan khashoggi docu1544069783
ISTANBUL - Sean Penn is in Turkije om een documentaire te maken over de vermoorde journalist Jamal Khashoggi. Dat melden diverse Turkse media. Hij zou daarvoor onder meer hebben afgesproken met Hatice Cengiz, de Turkse verloofde van Khashoggi.
De Oscarwinnaar zou met een kleine crew werken en onder meer hebben gefilmd buiten de Saoedi-Arabische ambassade in Istanbul, waar Khashoggi voor het laatst levend werd gezien. De journalist en columnist voor The Washington Post ging daar op 2 oktober naar binnen en kwam niet meer terug. De 59-jarige Saoediër, die geregeld kritiek uitte op de kroonprins van zijn land Mohammed bin Salman, zou in de ambassade zijn gemarteld en daarna vermoord.
Sean heeft al eerder documentaires gemaakt, zijn laatste was The Human Experience uit 2013 en ging over chemicaliën in huishoudelijke producten. Hij is ook activist; in 2012 ging hij op verkiezingspad met de Venezolaanse president Hugo Chavez en hij ontmoette zowel Fidel als Raul Castro. In 2016 kreeg Penn kritiek vanwege zijn geheime ontmoeting met drugsbaron Joaquín 'El Chapo' Guzmán, die op dat moment voortvluchtig was. Zijn management wilde volgens Deadline niet bevestigen dat hij aan een Khashoggi-documentaire werkt.