Kunstenaarsduo smeert 365 lagen make-up op model

Vrouwen smeren met zijn allen dagelijks tonnen foundation, oogschaduw of lippenstift op hun gezicht. Die immense hoeveelheid make-up krijgt een heel andere dimensie wanneer je ze op het gezicht van één model gesmeerd ziet.

Het Nederlandse kunstenaarsduo Lernert Engelberts en Sander Plug wist voor zijn meest recente project het Belgische model Hannelore Knuts te strikken. In een maar liefst 9 uur durende shoot kreeg het model 365 laagjes make-up op haar gezicht gesmeerd. Het filmpje waarin de opeenstapeling te volgen is, heet 'Natural beauty'.

Het bizarre project kadert in de zoektocht van het duo naar de grenzen tussen een natuurlijke en een afschuwelijke look met make-up. Door de gemiddelde hoeveelheid cosmetica die een vrouw in een jaar gebruikt op het gezicht van één model te smeren, wordt die grens afgetast: naar het einde van de shoot toe wordt Knuts zo goed als onherkenbaar.

De make-up artiest Ferry van der Nat en zijn assistente Vanessa Chan smeerden maar liefst 7 flesjes foundation, 2 doosjes blush, 3 volledige lipsticks en 2 potjes oogschaduw op het gezicht van Knuts. Om het dure gezicht van het model niet in gevaar te brengen, werd in de aanloop naar het project een test uitgevoerd. 'We smeerden vooraf 100 laagjes op het gezicht van onze mannelijke stagiair'.

Het project is overigens niet de eerste bizarre escapade van het olijke duo. Eerder smolten Lernert & Sander al een konijn van chocolade met een haardroger en transformeerden ze huishoudapparaten tot seksspeeltjes.

Bron(nen):   Het Parool