Gedupeerden woedend: oprichter Dream or Donate vraagt geld

Oprichter van Dream or Donate, Robert Jan Mastenbroek, vraagt geld aan de gedupeerden van zijn offline gehaalde doneerplatform. De ingehouden commissie is volgens hem logisch, want zo werkt het verdienmodel van zijn website.

De gedupeerden zijn woedend, omdat ze allerlei juridische kosten hebben gemaakt om hun geld terug te krijgen. Toen Mastenbroek zijn site offline haalde liepen er nog honderden doneer-acties, waarbij mensen nog recht hadden op het opgehaalde bedrag. In totaal zou het gaan om meer dan 100.000 euro.

Inmiddels heeft Mastenbroek 25.000 euro betaald, maar hij houdt wel 5 procent commissie in. De gedupeerden vinden dat belachelijk, omdat ze allerlei advocaatkosten hebben gemaakt. "Ik vind het niet kunnen. Gaat hij mij dan ook rente uitbetalen omdat ik op mijn geld zit te wachten?" aldus Marina van der Kruijs.

Een aantal van de slachtoffers heeft zich aangesloten bij advocatenkantoor De Vries & Kasem, die ook nog eens 10 procent van het bedrag inhoudt. "Ik heb een dag vrij moeten nemen, reiskosten gemaakt, de advocaat moeten betalen. Ik vind dat Mastenbroek die kosten moet vergoeden," aldus Pascal Koolhof.