ECB geeft Cyprus tot maandag. Daarna is het: ‘Val dood’

Plan A is door het Cypriotische parlement afgewezen en ze zijn naarstig op zoek naar plan B,C of D. De ECB houdt het aanbod van de redding van de Cypriotische banken met 10 miljard aan tot aanstaande maandag. Daarna is het afgelopen en legt de centrale bank samen met het IMF eigen maatregelen op aan de banken.
Ondertussen donderen de Europese markten naar beneden na het bekend worden van de productiecijfers in Duitsland (-0,8) Italië (-0,6) en Frankrijk (-1%).

Bron(nen):   Business Insider      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edwin67veen

  Heel goed. Het is belangrijk een duidelijk signaal te geven aan alle landen die er denken een potje van te kunnen maken of illegale praktijken toestaan. Ik vind dat Dijsselbloem dit goed aangepakt heeft. Hulde!
  Jammer dat ook hier de Eurogroep onvoldoende gecommuniceerd heeft dat de beslissing om kleine spaarders mee te laten betalen, niet van de EU of Eurogroep komt, maar dat dat een oplossing was waar de Cypriotische regering zelf mee kwam.

  • Apekool

   Ook al komt dit plan van Cyprus, dan nog moet je daarmee niet instemmen. De enige overweging die ik kan bedenken is dat je terug gaat naar de pre-2008 DGS staffels: 20000 verzekerd, 90% voor de volgende 20000 en daarna voor eigen risico.

   In Cyprus zullen vergelijkbare regels geweest zijn (heb ik niet gecontroleerd), maar in 2008 is het Europa breed naar 100000 opgetrokken.

   Op basis daarvan kan je bv. (genereus) de eerste 40000 niet aanslaan, tot 100000 voor bv. 5% en daarboven gestaffeld oplopend naar 50% (voor 1 miljoen of meer). In zo’n scenario hoeft er helemaal geen geld bij van de ECB…

   (in antwoord op Edwin67veen)
   • Pim Pandoer

    De nationale depositogarantieregels zijn ook nu nog onverminderd van kracht ! Remember Kauphting. De bankenunie bestaat immers nog niet. Het is enkel de EU/ECB die steeds op eigen houtje (dus onwettelijk) beslist: ‘nood breekt wet’. Dit is de totalitaire EU ten voeten uit: de plundering van noord Europa door de zuiderse parasieten.

    (in antwoord op Apekool)
 2. Pim Pandoer

  Wat zou u doen in de plaats van de Cyprioten en de Russen ? 10 miljard van de EU geef je toch maar weg ? Wedden dat ze de vereiste 6 miljard bij elkaar krijgen ? Daarna kunnen we van hen de pot op.

 3. malky

  Ik lees net dat de cypriotische bank nog maar voor een paar uur liquide middelen heeft.
  Mario kom er maar in met de rest van je ECB muppets, je euro balanceert weer op de afgrond.

  Jeroen, hulde voor het versnellen van de ondergang!

Reacties niet toegestaan