Gratis bont

Op de catwalk van de London Fashion Week was vorige maand ineens veel bont te zien. Vreemd, dacht The Times. De dierenbevrijders zijn machtig in Engeland, en steken zonder aarzeling auto's en huizen in brand als ze ontstemd zijn. En bovendien is het crisis. Dus waar komt ineens al dat bont vandaan? 
Onderzoek leerde The Times dat al dat bont juist te danken was aan de crisis. Ontwerpers, en zeker de jongere, zijn hard geraakt, juist in Engeland. De bontindustrie, vooral die uit Denemarken profiteert daarvan door hen te sponsoren. Op minstens twee manieren. 
Het bont dat ze gebruiken op de catwalk krijgen ze gratis. En bovendien hebben een aantal ontwerpers leuke reisjes gemaakt op kosten van de bontindustrie. Het heeft geholpen. Veel ontwerpers voeren daardoor bont in hun collectie en bovendien zijn ze nu graag bereid te verklaren hoe fijn de nertsen in Denemarken leven voor ze een stola worden. 
De dierenbevrijders, die in Engeland machtig, sterk en genadeloos zijn, zullen ongetwijfeld ook de Timesonline lezen. Je mag dus aannemen dat gevolgen niet uitblijven. We houden u op de hoogte.

Bron(nen):   The Times