Minder vliegen? Touroperators merken er weinig van

Minder vliegen, op vakantie in eigen land, in de coronacrisis beseften we: je hoeft niet ver weg te gaan om een leuke tijd te hebben. Maar de vliegtuigen zijn nauwelijks weer in de lucht of we boeken tóch massaal weer die zonvakantie naar Spanje.

"Frankrijk en Duitsland zijn traditioneel de populairste bestemmingen. Maar als je kijkt naar ons, wordt er volop geboekt voor Spanje, Griekenland en Turkije”, zegt een woordvoerster van touroperator Corendon in de Telegraaf. Een collega beaamt dat de massa deze zomer weer met het vliegtuig naar Zuid-Europa gaat. "En van de verre bestemmingen zijn Curaçao en Bonaire erg populair. En dat was vroeger niet anders.”

Trendwatcher Kees van der Most deed onderzoek onder drieduizend Nederlanders en concludeerde dat we inderdaad weer massaal naar het buitenland gaan dit jaar. "De Nederlander wil nu eenmaal Spaanse stranden en de Franse camping”, zegt Van der Most.

Woordvoerster Martine Langerak van Sunweb is het met hem eens. "De massa gaat weer naar Zuid-Europa. Die wil een mooi eiland, een mooi hotel en goed eten. Dat is niet anders dan voor de pandemie.”