NFT-bubbel knapt: Veiling van eerste tweet totaal geflopt, hele markt stort in

Vorig jaar werd 2,9 miljoen euro betaald voor de rechten op de eerste tweet van twitteroprichter Jack Dorsey. Deze non-fungible token (NFT) wil tech-ondernemer Sina Estavi nu verkopen, maar hij raakt het 'collectors item' aan de straatstenen niet kwijt.

De Maleisiër zette afgelopen week de NFT te koop voor 43 miljoen euro, maar het hoogste bod voor de deadline kwam uit op een schamele 250 euro. Estavi bleef daarna biedingen accepteren, maar meer dan 2,2 ethereum, omgerekend zo'n 6000 euro werd er niet geboden.

"De deadline die ik gesteld had is voorbij, maar als ik een goed bod krijg dan accepteer ik het misschien, maar misschien verkoop ik het nooit", vertelt Estavi aan blockchainplatform CoinDesk.

De prijzen van NFT's zijn de afgelopen jaren tot krankzinnige hoogtes gestegen. Maar nu lijkt er een kentering te zijn gekomen in het marktsentiment.

De omzet van OpenSea, de grootste marktplaats voor de handel in NFT's, halveerde afgelopen maand in vergelijking met januari. Opeens rent iedereen naar de uitgang om zijn winst te verzilveren, dan wel zijn verlies te nemen. Maar de vraag is of er überhaupt nog kopers zijn te vinden.