Reiswereld furieus over plan van Schiphol voor de zomer: ‘Dit kan niet waar zijn’

Schiphol gaat deze zomer vluchten schrappen als er te weinig personeel is, kondigde het gisteren aan. De reiswereld reageert furieus. "Dit is verbijsterend."

Dat er te weinig personeel is komende zomer, is vrijwel zeker en dus zal er geschrapt moeten worden in het vluchtschema. Schipholbaas Dick Benschop bood zijn excuses aan voor de chaos, maar er is geen andere oplossing. "Verbijsterend, want dat kan hij helemaal niet zomaar zeggen. We hebben onze operatie opgelijnd en we hebben slots. Die willen we kunnen gebruiken’’, reageert Corendon-topman Steven van der Heijden in de Telegraaf.

"We willen graag helpen. Dat hebben we ook gedaan de afgelopen weken. Maar we kunnen niet ineens uitwijken naar andere luchthavens in de zomer. Ik zou niet weten hoe hij dit wettelijk wil afdwingen.”

Ook Frank Oostdam, voorzitter van reiskoepel ANVR, is geschokt. "Ik moest het twee keer lezen. Maar hij zei het dus echt.” Hij vervolgt in de krant: "Dit kan niet waar zijn. Maar ik vrees dat als Schiphol het op de veiligheid gooit, het nog gewoon kan ook."

De schade zal groot zijn. "Hoe ze het doen, ze doen het maar. Dit zorgt voor zoveel extra kosten en het is dramatisch voor het imago van de luchthaven. Tel daarbij nog de indirecte schade, want de consument wordt terughoudend. Je breekt het herstel van een hele sector in de knop.”

Bron(nen):   De Telegraaf