Het grote Corendon is bende op Schiphol zat en wijkt uit naar buitenland

Corendon gaat niet zitten wachten tot zijn reizigers hun vakantie geannuleerd zien worden deze zomer en wijkt uit naar andere luchthavens.

De reisgigant wilde uitbreiden op Schiphol, maar kiest nu voor Maastricht, Brussel en de Duitse grensstreek. "Als we hier worden weggejaagd, doordat er geen capaciteit of mensen voorhanden zijn, dan zullen we wel moeten uitwijken”, aldus topman Steven van der Heijden in de Telegraaf.

"Ik ken mensen die hier wonen en die zich niet meer aan dat circus op Schiphol wagen. Reizigers rijden liever iets verder dan drie uur in de rij te staan op Schiphol,” vult topman Atilay Uslu aan.

Uslu: "We wilden komende zomer meer vliegen vanaf Schiphol en we konden ook slots krijgen. Maar we gaan nu meer vanaf Maastricht vliegen; we verdubbelen van 35.000 naar 70.000 passagiers. Daar hebben we niet de dreiging van verstoppingen. Ik kan mij voorstellen dat zeker de Nederlandse vakantiegangers die in de grensgebieden wonen, niet meer naar Schiphol gaan. In Maastricht is voldoende ruimte, in Düsseldorf en in België ook.”

Van der Heijden: „We moeten in Nederland wellicht rekening houden met krimp. Willen we het volume houden om als bedrijf efficiënt te blijven, dan zullen we moeten groeien in andere landen. Waarbij België het meest voor de hand ligt.”