Personeel houdt directeur vast in zijn kantoor vanwege ontslagvergoeding: ‘Dit is geen gijzeling’

Bij een Belgisch bedrijf heeft het personeel het heft in eigen hand genomen. Ze houden de directeur vast in zijn kantoor tot hij meer duidelijkheid geeft over de ontslagvergoeding.

Daar hebben de medewerkers recht op, omdat Logistics Nivelles in Nijvel. onderdeel van multinational Kuehne+Nagel, volgende maand zijn deuren sluit. 549 mensen verliezen daardoor hun baan.

Na afloop van een vakbondsoverleg vanochtend was de eis dat de directie gedetailleerde berekeningen van de ontslagvergoedingen kon voorleggen.

Toen de directie die niet had, barricadeerden medewerkers de deur van de directiekamer. Pas als de berekeningen er wel zijn, mag de directeur weer naar buiten.

"Dit is geen gijzeling. We willen simpelweg dat de directie, die heeft besloten om werknemers te ontslaan, eindelijk haar werk doet en details van de ontslagvergoedingen verstrekt, zodat het personeel de berekeningen kan controleren", zegt Didier Lebbe van CNE tegen HLN.

"We vragen dat al maanden. Ze hebben de berekeningen al: dat duurt een kwartier om ze voor elke werknemer vrij te geven. Ik heb nog nooit gezien dat een multinational ontslagen personeel zo slecht behandelt.”

Bron(nen):   HLN