Werknemers moeten weer vaker naar kantoor komen van de baas. Maar ze willen niet

In de huidige tijden van crisis zien werkgevers hun personeel het liefst weer op kantoor. En de werknemer? Die komt niet.

Het is in menig bedrijf een voortdurende strijd: hoeveel mag je thuiswerken? De werknemer komt het liefst nog een dagje per maand even op kantoor kijken, maar de werkgever ziet graag zoveel mogelijk aanwezigheid.

De laatste tijd zijn werkgevers steeds minder toegeeflijk, blijkt uit onderzoek van LinkedIn. Van de honderd Nederlandse bestuurders die zijn ondervraagd gaven er zeventig aan de arbeidsvoorwaarden aan te passen richting minder thuiswerken en minder flexibele werktijden.

Die ontwikkeling ziet LinkedIn ook terug in de nieuwe vacatures. Het aantal aangeboden banen waarbij thuisgewerkt kan worden, lag in september al een derde lager dan in diezelfde periode een jaar eerder.

Maar de werknemer wil absoluut niet terug naar kantoor. Banen waarbij thuisgewerkt mag worden, krijgen veel meer reacties dan functies waarbij dat niet kan, ziet LinkedIn. Het is de vraag wie er op deze krappe arbeidsmarkt aan het langste eind trekt.

Bron(nen):   De Telegraaf