ZZP’ers moeten meer belasting gaan betalen

Je hoort ze er niet veel over, de ZZP'ers: ze betalen minder belasting dan andere mensen. Door zelfstandigenaftrek, starterskorting en andere regelingen betaalt een zelfstandige beduidend minder dan een vergelijkbaar persoon in loondienst. Maar volgens De Telegraaf gaat daaraan een eind komen. De regering is bezig de positie van ZZP'ers gelijker te maken aan die van anderen. Dat zou voordelen hebben voor zelfstandigen: er wordt gewerkt aan mogelijkheden om je makkelijker te kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en ziekte. Maar het heeft ook nadelen: de belastingvoordelen zouden moeten verdwijnen. Dat willen VVD en PvdA in de herziening van het belastingstelsel gaan regelen: een eind aan de voordelen van de ZZP-er
Dat blijkt uit een voorlopige kabinetsreactie op een rapport van een ambtelijke werkgroep over de positie van de zzp’er, in handen van De Telegraaf.
   

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tim66

  Dit kabinet is totaal de weg kwijt er zijn nog nooit zoveel werklozen bij gekomen daarvoor in de plaats worden mensen vanuit de Ww of bijstand gedwongen ZZper of flex werker,dit is voor ons kabinet fijn want dat is weer een uitkering minder voor een Nederlander en daar kunnen we weer asielzoekers voor binnen laten.
  Nog erger is dat je als zzper totaal nergens aanspraak op kan maken maar we alles verzorgen zoals belastingen betalen ww ,zw premie,s waar je nooit wat voor terug ziet! Ook moet je zorgen voor werk en dat je werk ook nog wordt betaald ! Veel ZZper hebben ook nog concurrentie van oostblokkers!
  Dus de uurprijzen zijn veel te laag om een verplichte ziektewet premie te betalen laat staan iets voor je pensioen.
  Daarbij steunen banken de ZZp er totaal niet dus geen leningen ,hypotheek of andere dingen mogelijk,de belastingdienst wil oo nog graag voorheffingen doen voor geld wat nog verdient moet worden of je nu een opdracht hebt of niet,deze heffings kortingen zijn voor vele van levens belang want veel zzpers leven al op bestaans minimum of daaronder!

  • Bartje

   Het kabinet is de weg niet kwijt, maar de werkende bevolking omdat heden alles maar voor zoete koek aangenomen wordt.

   (in antwoord op Tim66)
 2. Koper

  Er komen simpelweg te veel ZZP-ers die zodoende voor te weinig belastinginkomsten zorgen. Simpel rekensommetje leert dat ze meer belasting moeten gaan betalen.

 3. Ottogaai

  Het graaien van de overheid kent geen grenzen.

 4. Lex

  Zo ze willen dus nu de ZZPers de nek om gaan draaien. Heel veel ZZPers leven onder het minimumloon voor hen zal dit de doodslag zijn.

 5. FMYO

  dit was dus te verwachten he. 900000 zzpr’s met belasting korting slaan een te groot gat in de begroting voor alle werklozen in ons land. Met andere woorden verplicht deelnemen aan verzekeringen van de staat waar je geen uitkering van geniet of genieten zal. De AOW is al erg genoeg. Dat betalen wij met ons allen ook al > 30 jaar. Maar de vraag is of wij daar nog iets van terug zien. Het is toch al een grapje die AOW. Ben benieuwd waar wij nog van kunnen leven straks.
  Wordt dus tijd om toch belasting constructies te gaan uitzoeken.

 6. koelekikker

  En zo wordt de ZZPer er ingeluist,als melkkoe voor de zittende heersende linkse roverheid..

  • Sjaak

   Eerst zorgen dat iedereen de laan uitgeflikkerd worden zodat ze zzp’r worden en daarna ook die duimschroeven aandraaien. Nederland belastingstaat.

   (in antwoord op koelekikker)
  • bladvoormijnmond

   Onzin. ZZP-ers hebben in Nederland uitstekenden regelingen en betalen juist minder belasting,

   (in antwoord op koelekikker)
   • Ko Herent

    Daar gaat het volgens mij nou net om, dat ze gaan zitten wrikken in de belastingvoordeeltjes van de eenmanszaak.

    (in antwoord op bladvoormijnmond)
 7. kwikfit

  Belastingvoordeel is er alleen voor internationale bedrijven en voor de rijken die via de inkeerregeling aan boetes ontsnappen als ze hun zwarte geld uit het buitenland bij de belastingdienst doorgeven.

Reacties niet toegestaan