Als je heel veel verdient ga je er wel op vooruit

Als je meer dan anderhalve ton verdient kosten de plannen van het nieuwe kabinet je niets. Huishoudens met een bruto jaarinkomen van meer dan 5 ton gaan er honderden euro's per maand netto op vooruit. Dat blijkt uit berekeningen van de Volkskrant, gemaakt op basis van de rekenvoorbeelden die VVD-onderhandelaar Stef Blok woensdag rondmailde. Het omslagpunt, waarbij de lastenverlichtingen uit het regeerakkoord opwegen tegen de verhoging van de zorgpremie, ligt bij tweepersoonshuishoudens met één inkomen het laagst. De kostwinner moet dan minimaal € 128 duizend verdienen om 'break-even' te draaien. Bij tweeverdieners, waarbij de partners exact evenveel verdienen, ligt het omslagpunt op € 331.400. Zeer hoge inkomens gaan er dankzij het regeerakkoord netto op vooruit, omdat zij maximaal profiteren van de verlaging van de inkomstenbelasting, maar niet evenredig meebetalen aan de verhoging van de zorgpremie.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Uilenspiegel

  En dan Rutte vergelijken met Den Uyl, het is bespottelijk.

  De partijbaronnen van de VVD kunnen niet rekenen: rijk wordt weer rijker, de verschilen groter, de middeninkomens worden genaaid.
  In een eerder voorstel van de SP werden de topinkomens niet ontzien, werd er geen bovengrens van 70.000 euro ingebouwd waardoor de middeninkomens er licht op achteruit gingen. Dat is een voorstel waarin je onderlinge solidariteit herkent: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.
  Los daarvan valt er op andere zaken geld te halen en te bezuinigen.
  De bankenbelasting, waar is die na al de miljarden die er in zijn gepompt en met de verantwoordelijkheid die zij dragen voor de crisis?
  De JSF gaat door: jippie, Afghanistan maken we af: echt een investering in de diepte, jaarlijks betalen de multinationals miljarden aan belasting niet, die worden niet geind.

  De gunfactor (mooie werktitel voor Joop van de Ende) is wel erg in het voordeel van de 1%

  • Edward_II

   Juist gezegd. En voeg daar nog aan toe dat die 1% voor een groot deel bestaat uit de mensen die verantwoordelijk zijn voor de recessie waar we in verkeren en die daar dus nu voor worden beloond.

   (in antwoord op Uilenspiegel)
 2. Robinhoed

  Dan heeft Samson niet alleen tijdens de troonrede zitten slapen……

Reacties niet toegestaan