Amerikaanse baas ontslaat 900 werknemers via Zoom: 'Ze werkten maar 2 uur per dag'

Economie
dinsdag, 07 december 2021 om 14:35
anp 430215808
De baas van het Amerikaanse Better.com ligt onder vuur nadat hij ongeveer 900 werknemers ontsloeg in een Zoom-meeting: "Iedereen die in deze call zit, is ontslagen."
Vishal Garg, de ceo van hypotheekverstrekker Better.com wond er geen doekjes om in de Zoom-meeting waarin hij plompverloren honderden medewerkers ontsloeg. De directeur zei dat prestaties en productiviteit van het personeel ten grondslag lagen aan het ontslag van naar eigen zeggen 15 procent van het totaal aantal werknemers. Ook zei hij dat het slecht ging met het bedrijf. Een kapitaalinjectie van 750 miljoen dollar van een belangrijke investeerder noemde hij niet.
Per direct"Hallo allemaal, fijn dat je er bent," begon Garg. "Ik kom met vervelend nieuws. De markt is veranderd zoals je weet en wij moeten meebewegen om te overleven, zodat we hopelijk door kunnen gaan met groeien."
Hij vervolgt: "Dit is niet het nieuws dat je wil horen, maar het was uiteindelijk mijn beslissing dus ik wil dat je het van mij hoort. [...] Als je in deze call zit, behoor je tot de onfortuinlijke groep die wordt ontslagen. Je contract wordt beëindigd. Per direct."
Niet alleen is het keihard om ontslagen te worden via Zoom, er dook ook nog een anonieme blogpost op waarin Garg, die bevestigde dat hij het bericht schreef, zijn personeel beschuldigde van diefstal van hun collega's en klanten door niet-productief te zijn en maar twee uur per dag te werken op een achturige werkdag.
Te langzaamGarg lag ook al eerder onder vuur vanwege een e-mail waar zakenblad Forbes de hand op wist te leggen. Daarin schrijft hij over zijn werknemers: "Jullie zijn veel te langzaam. Jullie zijn een stel domme dolfijnen dus stop, stop, stop. Jullie zetten mij voor schut."
Business Insider weet nog te vertellen dat Garg na het massaontslag nog een meeting had met het overgebleven personeel. Better.com heeft tijdens de pandemie veel mensen aangenomen. Garg zei daarover: "We zien nu dat we te veel mensen in dienst namen en ook de verkeerde mensen. Daarin hebben we gefaald. Ik heb gefaald. Ik was niet gedisciplineerd genoeg in de afgelopen achttien maanden."
Bron(nen): BBC