Volkskrant: 'Crisis bijna voorbij'

Economie
door Gerard Driehuiszondag, 12 april 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Volgens de Volkskrant is de crisis bijna voorbij. Althans dat is vermoedelijk de boodschap van een paginagroot artikel. We citeren het begin: "Nederland, 2 april: de AEX stijgt 5.1 % naar 232 punten. Dat komt door meevallende macro-economische cijfers en beter dan verwachte bedrijfsresultaten. ‘Beleggers hopen dat er een bodem is bereikt’, zegt Peter Jurgens van Keijser Capital. Er dartelen lammetjes in de wei en er liggen raapsteeltjes in de winkel. De asperges komen eraan! Amerika, 3 april: het Economic Cycle Research Institute, een onafhankelijke economische denktank in New York, verklaarde vorige week dat haar Weekly Leading Index een stijgende lijn vertoont, dankzij een hogere beurs en toenemende activiteit op de huizenmarkt. Volgens directeur Lakshman Achuthan wijst een en ander erop dat een economische opleving veel dichterbij is dan menigeen denkt. In de nazomer gaat de economie in de VS herstellen, denkt hij. De koeien staan buiten en de Keukenhof is weer open. De Efteling trouwens ook."
Zo'n stuk dus.
Er komen allerlei mensen aan het woord. Het gaat ook over bloeiende magnolia's en koeien en de strekking is: het komt goed. Zo'n lyrisch stuk zie je in The Times nou nooit.
Het slotcitaat: ‘Economie is emotie, zeg ik maar weer: zodra dat vertrouwen herstelt, komen we er snel bovenop. Mijn advies: neem het nieuws met een korreltje zout, weet dat je je laat leiden door je emotie en door je angsten die niet altijd rationeel zijn. En laat het geld rollen.’
Bron: De Volkskrant 11 april 2009
Bron(nen): De Volkskrant