Humeyra’s moordenaar: agressieve, jaloerse narcist zonder zelfinzicht

Beker E., de man die de 16 jarige Humeyra doodschoot in haar school omdat ze niet meer zijn vriendinnetje wilde zijn, vindt zichzelf slachtoffer. Iedereen keert zich tegen hem, klaagt hij, en dat heeft hij niet verdiend.

Bekir deed gisteren uit alle macht een poging de schuld bij Humeyra neer te leggen. Zij pestte hem, samen met een andere ex. Ze reden langs zijn huis en staken hun middelvinger op. Niet zij, maar Bekir werd gepest en zelfs bedreigd.

De moord was ook geen moord, maar eerder een ongeluk. „Opeens zag ik Hümeyra staan. Toen klom ik uit de auto, omdat ik haar wilde vragen of ze gedwongen was door mijn andere ex om aangifte tegen mij te doen. Daarna rende ze weg en ging ik achter haar aan. Omdat ik haar niet kon bijhouden, wilde ik haar stoppen door op haar benen te schieten.”

Uit de videobeelden blijkt dat Hümeyra op de grond lag en dat Beker haar door het hoofd schoot. Uit het rapport van het Pieter Baancentrum komt E. als een verstandelijk beperkte man naar voren, zonder zelfinzicht, narcistisch, agressief, jaloers, achterdochtig en met lak aan de wet.

Vandaag komt de Officier van Justitie met de strafeis.