Resistentie tegen antibiotica levensgevaarlijk globaal probleem

De toename van infecties die resistent tegen geneesmiddelen zijn, is een probleem zo groot als ‘global warming’, volgens Prof. Sally Davies. Ze stelt dat bacteriën resistent worden tegen de huidige medicijnen en dat er weinig antibiotica is om die te vervangen. Routineoperaties kunnen dodelijk worden, wegens het gevaar op infecties en geen antibiotica om die te genezen Antibiotica is een van de grootste succesverhalen uit de geneeskunde. Echter, bacteriën bouwen gezwind weerstand op om geneesmiddelen te bestrijden. MRSA is inmiddels een van de meest gevreesde woorden in ziekenhuizen, en er zijn steeds meer berichten over de resistentie van E. coli, tuberculose en gonorroe. Ook de ‘World Health Organization’ waarschuwt dat de wereld een ‘post-antibiotica tijdperk*’ tegemoet gaat tenzij actie wordt ondernomen. Anders zullen vele doodnormale infecties in de toekomst geen remedie hebben en – weer- dodelijk worden. Er moet veel meer onderzoek komen, en meer toezicht en meer informatie geboden worden. Medicijn resistentie is een zeer, zeer gevaarlijk probleem,’ zegt microbioloog Hugh Pennington. ‘Het is een globaal probleem; mensen gaan naar het buitenland voor operaties, of sekstoerisme, en brengen tuberculose mee terug, of gonorroe: wat een groot probleem is. Er is nog maar één bruikbaar antibioticum voorhanden om gonorroe te behandelen. Prof Pennington stelt dat de mogelijkheden van de farmaceutische industrie op raken: alle eenvoudige medicijnen zijn al gemaakt. ‘We moeten niet rekenen op een nieuw ‘wondermedicijn’, want dat is er niet.’ - - - - - - - - - - - - *Een post-antibiotica tijdperk betekent zoveel als een eind aan moderne geneeskunde als we die kennen. Simpele zaken als de keelontsteking van een kind of een geschaafde knie kunnen weer dodelijk worden. Margaret Chan, directeur World Health Organization

Bron(nen):   BBC      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. queet

  Heeft men nog steeds niet door dat er vele oplossingen zijn met homeopathie? En dat die middelen veel en veel eerder hadden moeten worden toegepast? Zodat dit probleem was voorkomen? Nee, want het is immers alleen maar kwakzalverij. Het grootste schandaal van de eeuw: het negeren van de homeopathie. Lees dit, en klik door naar de andere onderwerpen:
  http://www.infowebweistra.eu/zelfzorgmiddelen.htm#AntibioticaHomeopathie

  • grasspriet

   Jazeker weet ‘men’ dat wel maar daar verdient ‘men’ geen geld aan propolis, colloidaal zilver, mms en dat is zo lullig. Als er maar een patent op aan te vragen was hè.

   (in antwoord op queet)
   • queet

    De middelen die jij noemt is geen homeopathie, Grasspriet.
    Patent, dat klopt. Maar dat is niet het enige.

    (in antwoord op grasspriet)
 2. IwanovKapotjeplov

  Antibiotica worden ook veel te snel, te pas en te onpas, en in te grote hoeveelheden gebruikt. Zo verprutst de mensheid het voor zichzelf. Zet eerst maar eens een forse rem op het gebruik van antibiotica.

  Dus geen antibiotica meer in de bioindustrie. Artsen overal ter wereld moeten veel terughoudender worden met het voorschrijven van antibiotica. De resistentie van bacterien zal dan weer afnemen.

Reacties niet toegestaan