Zo maak je in twee minuten een mondkapje van een sok

Wie met de trein wil, moet vanaf 1 juni verplicht een mondkapje dragen, want misschien helpt het toch een klein beetje. Premier Rutte benadrukte tijdens de persconferentie wel dat we geen medische mondkapjes mogen gebruiken. We moeten ze maar zelf maken, luidde het advies.

Maar wat als je geen naaimachine hebt? Een sok biedt uitkomst. De Vlaamse Safia Aggoune (47) plaatste een paar dagen geleden een filmpje op TikTok waarin ze uitlegt hoe je binnen een minuut zo'n mondkapje maakt. De beelden zijn al honderdduizenden keren bekeken.

"Het is heel eenvoudig: eerst knip je het voetje van de sok af," begint de choreografe. "Dan knip je de kous open aan de wreef, niet aan de hiel. Strijk de stof open en vouw het andersom in twee, zodat de hiel een bergje maakt. Draai het masker in wording om, en rond de topjes aan de zijkant af. Vouw het masker weer open, over je neus, en je bent klaar.” 

Het is heel simpel en het werkt. Wel adviseert Aggoune om er nog iets onder te stoppen dat als extra filter kan dienen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Lockdown dag 50, knutsel moment ! Als je een mottig mondmasker hebt kan je die misschien pimpen, of je stopt er een filter in ! Voelt aangenaam achter de oren, voor een volwassen best maat 38-42 nemen, kijk goed naar de lengte van de sok ! Gemakkelijk te maken ! Best katoen nemen en best nieuwe kousen of propere gebruiken 😆😆😆 #mondmaskersmaken #mondmasker #knutselen #tiktok

Een bericht gedeeld door Safia Aggoune (@2bfunkychick) op