Bijna 1 op 4 Aziatische mannen heeft wel eens een vrouw verkracht

Bijna 1 op de 4 mannen in een aantal landen in Azië zegt, desgevraagd, ooit wel eens een vrouw te hebben verkracht. In het onderzoek, van de VN, werd niet rechtstreeks gevraagd of ze hadden verkracht; dat woord viel niet. Maar ze moesten wel antwoord geven op een aantal vragen die op hetzelfde neerkwamen. Bijvoorbeeld "of ze ooit een vrouw die niet hun echtgenote of vriendin was met geweld tot seksuele handelingen hadden gedwongen", en "of ze ooit betrekkingen hadden gehad met een vrouw die te dronken of gedrogeerd was om in te stemmen met de seksuele handeling." 11 procent erkende wel eens en 'vreemde' te hebben verkracht, dat aantal stijgt naar 25 procent als ook de echtgenoot of partner wordt meegerekend. Tienduizend mannen uit 6 landen namen deel aan het onderzoek. Er bleken grote regionale verschillen. Op een eiland behorend tot Papoea New Guinea was het percentage verkrachters hoger dan 50 procent. Daar is verkrachten kennelijk heel normaal. In verstedelijkte gebieden in Bangladesh en Sri Lanka was het minder dan 10 procent. Het onderzoek sluit aan bij de serie zeer gewelddadige groepsverkrachtingen in India die de laatste tijd de aandacht trokken.

Bron(nen):   BBC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. erik smit

    Schokkend genoeg. Maar waarom staat er een titel boven die suggereert dat ‘Aziaten’ verkrachters zijn? Bij de BBC staat er gewoon ‘in parts of Asia’, met aanhalingstekens omdat er een één specifiek onderzoek wordt aangehaald.
    Deze kop suggereert (zonder het echt te zeggen natuurlijk) dat je hier te lande vooral voor Aziaten moet uitkijken. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Reacties niet toegestaan