‘Sterkste man van België’ (40) weigerde vaccin, nu overleden aan corona

De Belgische kickbokser Frédéric Sinistra (40) is volgens Waalse media overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De wereldkampioen bij de zwaargewichten was overtuigd corona-ontkenner en dus niet gevaccineerd.

De kickbokser, door een collega 'sterkste man van België' genoemd, overleed op 16 december, wat de vechtsportwereld in diepe rouw stortte. Sinistra wilde zich niet laten vaccineren en ging ervan uit dat hij met zijn fitte lichaam het coronavirus wel kon verslaan. Hij weigerde zelfs het woord Covid-19 uit te spreken.

Toch moest hij na besmet te zijn geraakt eind november worden opgenomen in een ziekenhuis in Luik. "Ik walg ervan”, schreef hij toen op sociale media. “Maar ik leef nog dankzij mijn vrouw en mijn coach Osman Yigin.” Zijn coach overtuigde hem om toch naar het ziekenhuis te gaan.

Uiteindelijk ging hij daar, tegen het advies van de artsen in, weer weg en hielp hij zichzelf thuis met een zuurstoffles. Op 13 december schreef hij nog: “Bedankt voor jullie steun. Ik ben thuis aan het herstellen, zoals het hoort. Ik zal duizend keer sterker terugkomen." Drie dagen later bleek hij te zijn overleden aan ademhalingsproblemen volgens Sudpresse.

Zijn vrouw ontkent echter dat Covid-19 de oorzaak was. “Hij zou nooit accepteren dat wat hem is overkomen wordt gebruikt om angst te zaaien en om vaccinatie te pushen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fred sinistra (@fred_sinistra)

Bron(nen):   HLN