Minister Hugo de Jonge is het eens met Johan Derksen: “Geen enkel begrip voor vaccinweigeraars”

Hugo de Jonge was het bij Op1 eens met Johan Derksen die ook aan tafel zat. De demissionaire coronaminister kon net als de voetbalcommentator geen begrip opbrengen voor wie het coronavaccin weigert.

"Heb je ooit begrip op kunnen brengen voor de mensen die geen prik willen? Ik heb nooit een argument gehoord dat hout snijdt om het niet te doen”, zegt de VI-presentator. Hugo de Jonge is het met hem eens en vult aan: "Ik snap überhaupt niet dat je onder het mom van de vrijheid die prik weigert. Het is juist die prik die ons helpt om die vrijheid weer te herwinnen. Het is niet de overheid die de vrijheid beperkt, het is het virus dat de vrijheid beperkt.”

Op1-presentator Sven Kockelmann herhaalt: "Dus u heeft daar geen begrip voor gehad?” De Jonge antwoordt overtuigend: "Nee.” Als Kockelmann vervolgens verwijst naar de woorden van de Franse president Macron die zei dat hij ongevaccineerden 'wil dwarszitten', reageert De Jonge dat dit 'geen heel verstandige woorden' zijn, maar dat er 'politiek gezien veel te veel begrip is voor die kleine minderheid.'