Geen toename nieuwe besmettingen, wel iets meer patiënten in ziekenhuizen

De grote Omicron-golf is nog steeds niet in Nederland gearriveerd. Het aantal nieuwe besmettingen schommelt rond de 30.000. In de ziekenhuizen is weliswaar een lichte stijging, maar dat geldt niet voor de IC.

27.891 nieuw gemelde positieve testen

115 nieuwe ziekenhuisopnames

21 nieuwe IC-opnames -

8 nieuwe overlijdens

Er liggen op dit moment 1.526 mensen met COVID in het ziekenhuis, waarvan 396 op de IC.Voor het eerst in een week is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen toegenomen. Nu houden 1526 mensen met Covid-19 een ziekenhuisbed bezet. Dat is een stijging van 56 patiënten vergeleken met zondag.

Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten wel af, namelijk met één. Medewerkers van de ic's zorgen nu voor 396 mensen met ernstige Covid-19. Er werden 21 nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen, maar doordat er meer mensen overleden of de afdelingen mochten verlaten, daalde de bezetting toch.

Ziekenhuiscijfers

Een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen viel te verwachten, vanwege de hoge aantallen besmettingen van de afgelopen tijd. Het duurt doorgaans twee weken voor een stijging van het aantal coronagevallen terug te zien is in de ziekenhuiscijfers.

Het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten op de ic's en in de klinieken is maandag evengoed nog niet opvallend veel hoger dan de voorgaande dagen. Zo werden zondag 107 nieuwe mensen met Covid-19 op de verpleegafdelingen opgenomen en zaterdag ging het om 149 patiënten. Op de ic's kwamen er afgelopen dagen gemiddeld 17 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten bij.