Vier vreemde coronaklachten die verrassend vaak voorkomen

Na meer dan twee jaar corona-onderzoek van verschillende virusvarianten is er steeds meer bekend over de ziekte. Naast de bekende symptomen, komen ook deze vreemde klachten verrassend vaak voor:

 1. Haaruitval
  Haaruitval is de meest voorkomende klacht na een corona-infectie. In een onderzoek met 6000 deelnemers kreeg 48 procent last van haarverlies in de maanden na de ziekte. Vooral mensen met een zwaar ziekteverloop en witte vrouwen waren het slachtoffer. Stress of stressvolle gebeurtenissen, zoals een kind krijgen, kunnen de oorzaak zijn van het uitvallen van haar. Het goede nieuws is dat het haar uiteindelijk weer volledig teruggroeit.
 2. Gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen)
  Net als bij andere virusinfecties, zoals griep en de mazelen, beïnvloedt het Covid-virus soms de cellen in het middenoor. Hierdoor krijgen patiënten te maken met gehoorverlies of oorsuizen. In een onderzoek onder 560 deelnemers kreeg drie procent gehoorverlies en in vijf procent van de gevallen was er sprake van tinnitus.
 3. Huidaandoeningen
  Covid leidt in twintig procent van de gevallen alleen tot huiduitslag, volgens een Brits onderzoek. Ook komen zogenaamde Covid-tenen voor, oftewel een rode, gezwollen huid of blaren. Dit overkomt vooral jongeren.
 4. Covid-nagels
  Het lichaam reageert op de Covid-infectie door in een stressreactie te schieten. Dit kun je soms nog maanden zien aan de nagels. Horizontale deukjes of witte lijntjes ontstaan, die dan langzaam opschuiven naar boven als de nagel groeit. Ook kan er een rood halvemaanvormig patroon tevoorschijn komen bij de nagelriem.

Bron(nen):   IFL Science