3 dingen die je moet laten om echt slank te worden en dat te blijven

Tory Johnson, schrijfster van The Shift, denkt dat het bij niet te dik worden gaat om 3 dingen. 1. De uitzonderingsdag. 'Vandaag mag ik zondigen, want...' En dan komt er een reden. je had het vandaag toch al zo moeilijk, of je had het vandaag juist zo fijn. Of je vriendin is jarig. Zolang je jezelf uitstapjes toestaat wordt het niks. Want na een tijdje is dan iedere dag een uitzondering. 2. De wonderdiëten. Er is iedere week wel ergens een aanpak, een pil, een wondermiddel waarmee al je zorgen over je gewicht voorbij zijn. Zolang je denkt dat die wonderen werken wordt het niks. 3. De schuld afschuiven. "Mijn moeder heeft me te dik laten worden als kind". "Ik heb zware botten." "Ik moet eten, want anders word ik depressief". Zolang je dat denkt moet je niet verbaasd zijn als je plan om af te slanken of slank te blijven niet lukt.

Bron(nen):   Huffington Post      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Shut. Your. Piehole.

  Elk pondje komt door het mondje.

 2. Apekool

  Ik heb ook zware botten – daar wordt je echter niet dik van (wel zwaar).

 3. kletsmajoor

  Er is maar één ding dat je moet laten om slank te blijven en dat is te veel eten. De rest is secundair.

 4. Burgermans

  Als je niet eet kun je ook niet aankomen.

 5. Vogelbeest

  Het vermeiden van glucosestroop doet wonderen! Glucosestroop is erger dan suiker want het stilt je hongergevoel niet. Lees etiketten, het zit haast overal in.

  • Windows 8

   “Het vermeiden van glucosestroop”
   Mocht dat eens kunnen, zat het hier vol meiden :DD

   (in antwoord op Vogelbeest)
 6. Hector

  De dikte-epidemie ligt niet uitsluitend aan het feit dat veel mensen de verkeerde dingen eten. Net zo verantwoordelijk is de voedingsindustrie waar ook het neo-liberalisme en dus winstmaximalisatie het motto is geworden. Winstmaximalisatie en kwalitatief hoogwaardige producten gaan natuurlijk nooit samen.Voor je het weet eet je paard in plaats van rund, wat de verpakking je ook laat geloven 😉
  En zie daar een veel plausibeler verklaring voor het feit dat mensen de afgelopen 20 jaar steeds dikker en dus ook kwetsbaarder voor ziektes worden. En aangezien ook in de zorg het neo-liberalisme en dus winstmaximalisatie hoogtij vieren, is die hele zorgsector er vast niet rouwig om. De ene sector bedient als het ware de andere.

  • Windows 8

   100% gelijk : rotzooi er in en aan het eind torenhoge kosten om het verval door een leven lang rotzooi te herstellen = KASSA !

   (in antwoord op Hector)

Reacties niet toegestaan