Maaltijdvervanger bespaart veel tijd

Veel mensen klagen over een gebrek aan tijd. Dat zorgt voor stress, slaaptekort en zelfs obesitas. Toch is het relatief eenvoudig om dagelijks 90 minuten tijd te besparen. Het enige wat je hoeft te doen is al je maaltijden te vervangen door een maaltijdvervanger. Bedenk maar eens hoeveel tijd het kost om boodschappen te doen, het eten te bereiden, het op te eten, de vaat te doen, etc. Rob Rhinehart (25), een ingenieur en ondernemer uit Californië, heeft daartoe het drankje Soylent uitgevonden. Het is een dikke beige geurloze vloeistof waar alles in zit wat je lichaam nodig heeft. Hij gebruikt het product nu ruim een jaar en heeft becijferd dat hij daar al 23 dagen tijd mee bespaard heeft. Het goedje wordt in poedervorm geleverd. Je hoeft het alleen aan te lengen met water. Het is een 'maximum aan voeding met een minimum aan inspanning'. En het heeft Rhinehart geen windeieren gelegd. Er is heel veel vraag naar het product. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Rhinehart heeft het spul daarom Soylent 1.0 genoemd en heeft de lijst met ingrediënten openbaar gemaakt om duidelijk te maken dat het product nog in ontwikkeling is. De verslaggeefster van The Independent is minder enthousiast. De tijd die ze bespaart, besteedt ze aan lusteloos surfen op het web. Ze omschrijft de smaak van Soylent als 'een mierzoete vanillezeep met de consistentie van slib'. Ze verloor wel wat gewicht, maar dat was omdat ze liever met een lege maag naar bed ging dan om nog meer van het spul te moeten drinken. Het meest positieve aan de ervaring vond ze de eerste echte maaltijd na 5 dagen Soylent.

Bron(nen):   The Independent      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Ik wordt altijd blij van lekker eten, 1 van de meest ontspannende en stressvrije momenten van de dag en dan vind ik het geen probleem om wat tijd te steken in de bereiding..
  Nee, dit is dus geen produkt voor mij

  • Windows 8

   I concur.
   Gele wortelpuree met look en koteletje, klaar binnen 15 min met overschot verse boontjes van gisteren
   Smulleuuuh !!!

   (in antwoord op harrr)
 2. John_Rambo

  Ik stel voor om verschillende varianten te maken, met verschillende smaken.
  Om deze uit elkaar te houden geven we ze verschillende kleuren.
  De groene kleur noem ik bij deze “Soylent Green”.

  http://youtu.be/myWFbGcU6Qw

 3. Joey van Koningsbruggen

  Joylent tracht meer smaak tegeven aan hetzelfde principe. We hebben bananen smaak dat op smaak is gebracht met echte gevriesdroogde banaan, vanille met geraspte vanille stokjes en chocolade met biologische cacao. Momenteel zijn we bezig een aardbeien variant te maken met gevriesdroogde aardbei.

 4. IwanovKapotjeplov

  Deze producten kunnen heel goed van pas komen bij mensen met voedingsallergiën. Op reis gaan is voor deze groep mensen vaak een groot probleem; je moet altijd en overal je eigen potje koken, want gaan eten in een restaurant is vaak een drama. Ook de standaardproducten uit de supermarkt zijn niet altijd bruikbaar door allerlei toevoegingen die te pas en te onpas worden gebruikt.

  Zo een maatlijdvervanger is dan een praktische oplossing. Je moet dan alleen de maaltijdvervanger “op maat” laten maken, zodat alle dingen waar je niet tegen kan er niet in zitten. Dan kun je weer gaan en staan waar je wilt.

Reacties niet toegestaan