5 verontrustende dingen waarvan de voedselindustrie liever niet heeft dat je het weet

De makers van eten weten wat kwaad kan, zoals de makers van sigaretten al in de jaren vijftig wisten dat ze mensen doodmaakten. Net als toen hopen de fabrikanten dat het nog even duurt voor wij hen door hebben

 

1. Van bewerkt vlees krijg je kanker

2. Met garnalen gaat een keer iets helemaal mis. De vraag is wanneer. Garnalen komen grotendeels uit kwekerijen waar het zeer smerig is en waar de diertjes levend worden gehouden met antibiotica.  Ze worden gemaakt met slaven arbeid, de negatieve impact op het milieu is groot en ze zijn en worden een gevaar voor de gezondheid.

3. Vee krijgt nog steeds veel te veel antibiotica. De gevolgen daarvan worden onomkeerbaar

4. Gekke koeien ziekte is niet uitgeroeid. Vorig jaar waren er nog nieuwe gevallen. De kans dat je je hersenen verliest aan een biefstuk is nog altijd reeel.

5. Vogelgriep en PED (varkens virus) blijven tijdbommen  die een keer afgaan.

Lees er alles over bij Salon

Eet een wortel. Of wat noten. Minder gevaarlijk