De acht grootste voedseltrends van 2017

Wat eten we in 2017? Zitten we nog steeds massaal aan de quinoakorrels en groentechips? Of mogen spaghetti en borrelnoten weer op het menu? Niet als het aan de gezonde supermarkt Whole Foods ligt. De experts van de Amerikaanse keten zetten de trends voor 2017 op een rij.

1. Wellness Tonics
Drankjes met plantaardige ingrediënten uit het alternatieve circuit worden populair. Denk aan flesjes frisdrank met kurkuma of maca.

Wellness tonics

2. Alles met kokosnoot
De liefde voor de kokosnoot duurt voort en de vrucht vind je in steeds meer producten terug. Zo zijn er kokosnoottortilla’s en kokosnootchips.

Coconut everything

3. Paars voedsel
Paars gekleurd eten wordt normaal. Paarse bloemkool, paarse asperges of zoete aardappel. In het paars ziet het er allemaal net wat spannender uit.

Purple food

4. Restproducten
Bedrijven gaan beter om met afval en proberen daar weer iets nieuws van te maken. Het restafval wat overblijft na het koken van kikkererwten wordt bijvoorbeeld gebruikt voor veganistische mayonaise.

Byproducts

5. Creatieve specerijen en sauzen
Ketchup is wel heel saai als je het vergelijkt met deze vernieuwende sauzen: bietensalsa, pruimenjam met chia-zaden, dadelsiroop, zwarte knoflookpuree of granaatappelmelasse.

Creative condiments

6. Alternatieve pasta
De Italianen vinden het ongetwijfeld maar niets, toch is het dé trend van 2017: pasta, die niet is gemaakt van deeg, maar bijvoorbeeld van bonen, bieten of quinoa.

Alternative pasta

7. Ovenmaaltijden
Snelle, gezonde maaltijden, waarbij de ingrediënten alleen maar even hoeven te worden samengevoegd, zijn en blijven geliefd.

Oven-ready meal kits

8. Japans eten na sushi
De sushi-hype is al een tijdje op zijn retour, maar dat geldt niet voor Japans eten in het algemeen. Voorbeelden zijn Japanse augurken, zeewier en pruimenazijn.

Japanese food beyond sushi

Bron(nen):   Business Insider