Verplichte vaccinatie op tafel in België

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
maandag, 15 november 2021 om 11:06
welingelichtekringen header 1
In België wordt deze week voor het eerst gesproken over een vaccinatieplicht voor iedereen, schrijft HLN. Er is al besloten dat zorgmedewerkers een prik moeten halen tegen het coronavirus.
De sociaaldemocratische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit nu voor een vaccinatieplicht voor de hele Belgische bevolking. "Voor mij mag dat debat beginnen, ik ben voorstander", zei hij gisteren tegen VTM Nieuws.
De Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (van de sociaaldemocratische PS) vindt ook dat een verplichte prik moet kunnen. "Als er opnieuw zorg moet worden uitgesteld, denk ik dat we een stap verder moeten gaan", klonk het op RTL-TVI. Ze gaf aan dat er voor 25 miljoen euro per week wordt getest. "Twee vaccins kosten minder dan een PCR-test."
Maar bevoegd minister Wouter Beke (CD&V) is iets minder enthousiast. "Dit is geen oplossing op de korte termijn, maar ik wil dit debat zeker en vast aangaan."
HLN hield een poll over de kwestie, waarop tot nu toe ruim 23.000 mensen reageerden. Een krappe meerderheid van 56 procent blijkt voorstander van de vaccinatieplicht.