Moet eten eerst afkoelen voor je het in de koelkast zet?

De een zweert erbij, de ander vindt het maar onzin: moet je eten eerst laten afkoelen voor je het in de koelkast zet, of juist niet?

Voor beide valt wat te zeggen: zet je het restant van je avondmaaltijd direct in de koelkast dan krijgen bacteriën geen kans. Laat je het eerst afkoelen dan warmt de koelkast minder op als je het eten erin plaatst.

Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit. Deidre Schlunegger, CEO van Stop Foodborne Illness, zegt bij RTL Nieuws dat er pas na twee uur ongekoeld bewaren bacteriën gaan groeien op je eten dus het kan geen kwaad om het nog een tijdje uit de koelkast te laten.

Van de andere kant kan je koelkast het ook prima aan als je daar een warm bakje eten inzet. En het blijft dan net iets langer vers. Zorg wel dat andere voedingswaren niet tegen het warme bakje aan staan.

Bron(nen):   RTL Nieuws